Back to All Events

Voorschouw Knarsluizen - afgelast

Update 16 September - vanwege ziekte en erg klein aantal aanmeldingen hebben we moeten besluiten de voor schouw af te lasten

Als recreatieve route kent de Knardijk verschillende knelpunten. Plekken die de dijk voor recreatief gebruik minder geschikt maken. De onderdoorgang met de A6 is er een van maar ook de kruising met de beide vaarten, ter plaatse van de Lage en de Hoge Knarsluis.

Het hekwerk ter plaatse is, vanuit het perspectief van de beheerder, functioneel maar werkt voor recreanten belemmerend. Voor hen en wandelaars zijn de hekken bovendien visueel niet uitnodigend.

De Knarsluizen gaan in 2020 in groot onderhoud (sluisdeuren en betonwerk). Dat is een mooie kans om ook te onderzoeken of de recreatieve overgang verbeterd kan worden. Wat zijn andere waarden die aandacht vragen? Denk aan de zwaluwen en de grote oppervlakten korstmossen.

Wil je meedenken over de mogelijkheden of je input geven? Neem dan deel aan de ‘voorschouw’ op 16 september om 11:00 met medewerkers van het waterschap. Stuur ons een e-mail

Earlier Event: September 14
Monumentendag 2019
Later Event: September 18
Werksessie Routestructuren