Back to All Events

Radio Knardijk, theatervoorstelling


  • Hoge Knarsluis Knardijk Zeewolde, FL, 3897 Nederland (map)

De Knardijk leeft, ook zijn verleden! Theatergezelschap Prins te Paard organiseert dit jaar weer de theatervoorstelling Radio Knardijk. Laat u zich vervoeren door tijd en ruimte? De Provincie Flevoland en waterschap Zuiderzeeland nodigen u van harte uit deze voorstelling bij te wonen op een van de volgende momenten:

• Vrijdag 17 mei om 20:00 uur

• Zaterdag 18 mei om 16:00 of 20:00 uur

Aanmelden

Via VisitFlevoland.nl reserveert u een zitplaats in een van de karretjes voor de tocht over de dijk. De voorstelling duurt een uur en er zijn voor u geen kosten aan verbonden. Na afloop brengt een bus u weer naar de startplek.

Radio Knardijk Radio Knardijk neemt de bezoeker mee, dwars door de geschiedenis van dit bijzondere stukje Flevoland. De Barneman, de gevreesde watergeest van schippers van de Zuiderzee, is de gids tijdens de tocht over de Knardijk. Radiomaker Peter van Bruggen (o.a. Weeshuis van de Hits) geeft stem aan deze ruige geest uit het verleden.

Maatschappelijk proces

De voorstelling past in het maatschappelijk proces van de Provincie Flevoland en waterschap Zuiderzeeland over de toekomst van de Knardijk.

Fietst u liever zelf een keer over de Knardijk? Ook dan kunt u de voorstelling beleven: Op 18 mei wordt de app ‘Fietsaudiotour Knardijk’ gelanceerd. Dit is een bewerking door Prins te Paard en Visit Flevoland in opdracht van Provincie Flevoland.